Podaci firme ::::.
Matije Korvina 7-8
Subotica , 24000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Podaci firme ::::.

service description:

* Paste, salate, kolače spremamo sa najkvalitetnijim sastojcima a svakom jelu kao specijalan začin - dodajemo dobru atmosferu

* Jedan sasvim poseban doživljaj zato što i mi sami obožavamo ukus prave italijanske pizze koja izlazi iz naše čarobne peći na drva

* Dočekujemo Vas u prijatnom ambijentu, Hilandarske 32, pažljivo biramo muziku a uz dobar espresso možete obići svet besplatnim internetom
Podaci firme ::::.

Beograd, 11000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Pizza po narudžbi,kućna dostava brzo i efikasno.Picerija u kojoj je pizzaservis na zavidnom nivou.Naručite picu kod nas i uverite se.

service description:

Gladni ste? Ne izlazi vam se u grad? Onda je KNK - Klopa na Klik prava stvar za vas. Lako narucivanje hrane iz dobrih picerija i ostalih dostavnih servisa, kao i restorana. Bez telefona i flajera! Dostava hrane na Vasu kucnu adresu za samo 45 minuta!
Nudimo vam pizzu, pastu i lazanje, pljeskavice i srpski rostilj, kinesku hranu, sushi i ostale japanske specijalitete, palacinke i jos sladje poslastice - ukratko najbolju hranu koju mozete dobiti na svoju adresu u samo par klikova. Kliknite na klopu odmah i prijatno!
Podaci firme ::::.
Francuska 18
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/30-888-03
Fax: 063-208-220
Mapa

service description:

pizzerija Beograd
Podaci firme ::::.

service description:

Brza hrana - Ambrosia Kragujevac

Vršimo dostavu hrane i pića na bilo koju adresu u Kragujevcu.

034/356 355 - fiksni broj za Vaše porudžbine

065/46 32 210 - mobilni za Vaše porudžbine

Pozovite i dostava će biti obavljena u najkraćem mogućem roku.

Dostava se naplaćuje po sledećoj tarifi:
centar ................................... 20 din
svaki naredni kilometar ........ 10 din

U našoj ponudi možete pronaći jela sa roštilja na ćumur, razne vrste pizza, odlične tople sendviče kao i slatke i slane palačinke.




Radno vreme

Radnim danom: 07 - 00

Subotom: 08 - 00

Nedeljom: 16 - 00
Adresa

Kosovska 14,

34000 Kragujevac
Ambrozija

Ambrozija je, prema grčkoj mitologiji, hrana bogova sa Olimpa. Oni su se, prema legendama, hranili ambrozijom i pili nektar kako bi ostali besmrtni.

Dostava na adresu

034 356 355



065 46 32 210

pozovite ili pošaljite SMS


DOSTAVA HRANE i PIĆA NA ADRESU

KRAGUJEVAC
Leskovački roštilj

Leskovački roštilj jedinstven i prepoznatljiv, ime je pod zaštitom te se epitet „leskovački" ne može pripisati svakom cvrčećem specijalitetu. Propisima je utvrđeno ko može da koristi ovo pravo.

Roštilj potiče sa Kavkaza, u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje. Na ovom putu je postepeno gubio ovčije i jagnjeće meso, kako se pod uticajem islama na Kavkazu pripremao, a sve više uključivao svinjsko meso pečeno u komadima. Do XX veka nisu postojale mašine za mlevenje mesa (mesoreznice), pa je ono seckano na panju. Tradicionalisti i danas smatraju da je to najbolji način pripreme, jer meso ostaje sočno i ne može da pregori. Oni ne priznaju šajbne i levke, kao ni pečenje na plinskim i električnim pećima već samo skare sa žarom od drvenog ćumura uz okretanje mesa isključivo prstima.

Leskovčani su postigli vrhunsko majstorstvo u izboru mesa za roštilj, pripremi i pečenju. Kažu da je za roštilj najvažnije dobro pripremiti meso. To se po njima ovako radi...

Iskosti se prednja četvrt junećeg trupa, sitno iseče meso i posoli. Treba da odstoji pola sata do sat, a ako je meso posno dodaje mu se bubrežni loj. Potom se meso samelje na „osmici", stavi u širu posudu, te u hladnjak na temperaturu do 4°C. Tu bi trebalo da odleži 24 časa, pa se još jednom samelje na „trojci" i dobro umesi. Od ovako pripremljenog mesa prave se mnogi specijaliteti.


Ćevapčići

Pripremaju se neposredno pre pečenja. Za oblikovanje se koristi poseban levak. Ćevapčići su dugački oko pet, a prečnika dva centimetra. Peku se na dobro očišćenom roštilju, na ćumuru od bukovog ili hrastovog drveta. Za vreme pečenja trebalo bi ih okretati i paziti da se ne prepeku. Pečeni su kada dobiju svetlo oker boju, kada su kompaktni i elastični.


Pljeskavica

Priprema se od istog mesa. Formira se najpre lopta, a zatim oblikuje rukama. Po želji se dodaje sitno seckani crni luk, tucana ljuta suva paprika ili sveže ljute papričice. Dodaci se dobro umese sa mesom.


Mućkalica

Za jednu porciju potrebno je 160 gr svinjskog mesa, 80 gr crnog luka, 30 gr paprike, 20 gr paradajza, so, biber, aleva paprika i peršun.

Luk se proprži „staklasto"; dodaje se naseckana, očišćena, na roštilju pečena paprika. Posudu pomeriti na stranu roštilja gde je slabija toplota, dodati alevu papriku i paradajz isečen na kockice.

Iseći meso od vrata u obliku filea ili vešalice i ispeći ga na roštilju. Pečeno meso iseći na komadiće i izmešati sa pripremljenim povrćem. Promešati i služiti u vatrostalnoj posudi.


Uštipci

Koristi se meso pripremljeno za ćevapčiće.

Potrebno je: 70 odsto mesa, 15 odsto komadića tvrdog kačkavalja, 15 odsto mesnate dimljene slanine ili dimljenog svinjskog vrata, beli luk kao začin.

Sve se dobro umeša, a uštipci se oblikuju tako što se masa uzme jednom rukom i pritisne, a drugom se kidaju komadići od 25-30 grama u obliku nepravilne lopte.

Roštilj za pečenje uštipaka se dobro očisti i podmaže uljem, vatra se pojača, uštipci se premažu uljem i okreću u toku pečenja.

Izvor:

Delo majstora - priča o leskovačkom roštilju, podlistak Magazin, Politika, 1996-98 (!!?), Beograd.

Podaci firme ::::.
Matije Korvina 13
Subotica , 24000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Podaci firme ::::.
Antuna Aškerca 40
Subotica , 24000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Podaci firme ::::.
Karadjordjeva 14
Šabac , 15000
Srbija
Tel.: 015/3491-36
Fax: 015/3491-36
Mapa

service description:

PICERIJA
Podaci firme ::::.
Karađorđeva 108
Valjevo , 14000
Srbija
Interesujte se Mapa

service description:

Facebook